Početna

Blog

„TECH NECK“ LINIJE NA VRATU OD TELEFONA

„TECH NECK“ LINIJE NA VRATU OD TELEFONA

Uzrok ovim linijama na vratu je nepravilno držanje tela i glave u toku korišćenja telefona ili laptopa, a to vreme je skoro polovina dana! Ovaj fenomen se dešava od konstatnog savijanja vrata, usled gledanja u mobilni telefon ili laptop. Osim bola, neudobnost i lošeg držanja ovaj položaj neminovno dovodi do pojave bora na vratu. Tanka koža vrata je veoma sklona pojavi bora, a negu kože dekoltea često preskačemo, pa se neretko znaci starenja na ovoj regiji javljaju i pre nego oni na licu.

Ono što je karakteristično za ovu pojavu jeste da su tech neck linije gotovo odmah jako izražene i da se javljaju u veoma mladom dobu, sve češće i kod osoba u dvadesetim. Karakteristično je i da se javljaju u paru: jedna po sredini vrata ili malo iznad, a druga ispod središnjeg dela vrata.

Vreme je da to promenimo i steknemo nove navike koje će preduperditi nastanak ovih linija i ublažiti vidljivost postojećih.

 

  1. Za početak ispravite se dok sedite i probajte da podignete telefon da vam bude u nivou lica.
  2. Proverite da li krema koju koristite preko dana sadrži zaštitni faktor jer sunčevi zraci pogoršavaju stanje linija na vratu od telefona produbljivajući ih!
  3. Prilikom korišćenja maske za lice 1-2 puta nedeljno slobodno deo iskoristite za područje vrata. Naša preporuka je da to budu baš maske sa efektom zatezanja.
  4. Masaže lica i vrata praktikujte što češće. Gledajte prema gore, istežući vrat, nežnim pokretima prema gore nanesite omiljenu kremu ili ulje.
  5. Svakodnevno mažite kremu na ovu regiju koja će pomoći koži da se podmladi i da se izbori sa borama.

 

 

Multiactiv Anti Age Powerful Lifting krema je specijalno namenjena za negu vrata i dekoltea. Sadrži inovativnu kozmetičku komponentu, hidroksiprolin, koja dokazano smanjuje dubinu najvećih bora, njihov broj i obim. Uz ekstrakt zelenog čaja, ulje jojobe, ši buter, kolagen i elastin rezultat je elastična, hidrirana i zaglađenija koža.

Na koji način još telefoni stvaraju bore?

Obzirom da su ekrani  telefona mali, sadržaji koji se gledaju preko telefona su sitni, te stoga često nesvesno skupljamo oči kako bismo videli svaki detalj. Taj pokret izaziva pojavu mimičnih bora oko očiju, ali i između obrva. Ekrani na telefonima vrlo često isijavaju plavo svetlo zbog bolje rezolucije i lepše slike. To svetlo direktno utiče na brže starenje kože, smeta očima i izaziva nesanicu. Nedovoljno odmora i kvalitetnog sna ubrzava proces starenja, jer uskraćuje organizmu i koži vreme potrebno da se regeneriše i oporavi. Oštećenja kože od plavog svetla sa ekrana se često mogu ogledati i u pojavi diskolorizacije lica, odnosno pojavi fleka na koži!

Poslednje pogledano

You have not viewed any product yet!