Početna

Blog

MAKSIMALNA NEGA

MAKSIMALNA NEGA

Postoji način da se u isto vreme zabavite, dodatno negujete svoju kožu, instant postignete odmoran izgled i opustite se, a sve to u desetak minuta. Pogodili ste reč je o omiljenom dodatku redovnoj rutini nege lica MASKAMA.

Hranljive, hidratantne, pročišćujuće ili sa efektom pilinga, maske dolaze sa mnoštvom različitih benefita za kožu.

Budući da se stanje kože često menja usled sezonskih promena, uticaja spoljašnjih ali i unutrašnjih faktora, ne postoji jedna maska koja će vam u svakom momentu odgovarati. Predlažemo da uvek imate 2-3 različite maske u zalihi, tako da možete vašoj koži da pružite baš ono što joj je potrebno u određenom momentu.

Maske za lice birajte prema trenutnim potrebama i stanju vaše kože. Kako biste dobili maksimalan učinak maske za lice baš svaki put, napisali smo par saveta šta da radite pre, tokom i posle nanošenje maske za lice.

PRE NANOŠENJA MASKE ZA LICE

Pripremite lice tako što ćete temeljno ukloniti šminku i očistiti lice. Takođe, pre nego što nanesete masku za lice možete naneti hidratantni tonik koji osim što će omekšati i vratiti vlažnost koži, uravnotežiće njen pH i pomoći da bolje upije sastojke maske za lice.

TOKOM NANOŠENJA

Masku u izdašnom i ravnomernom sloju nanesi na lice, izbegavajući deo oko očiju i usana. Ne zaboravi na vrat i dekolte! Poštujte vreme delovanja koje je naznačeno na pakovanju. Možda ste pomislili da će ostavljanje maske duže vremena na licu povećati njenu efikasnost, ali budite oprezni može se dogoditi upravo suprotno.

UKLANJANJE MASKE ZA LICE

Usvojite naviku da za ispiranje koristite toplu vodu i maske bi trebale da se ispiraju bez problema. Pretopla voda može isušiti kožu, dok bi korišćenje hladne vode otežalo skidanje maske. Kao i u svemu, potražite zlatnu sredinu i koristite toplu vodu maske će se uklanjati lako i bez dodatnog razvlačenja kože. Pravilo je da se maske ispiraju od centra ka periferiji lica. Ukoliko želite dodatno da ubrzate proces možete koristiti kozmetičke sunđere natopljene toplom vodom.

NAKON MASKE ZA LICE

Nakon što ste isprali masku nega nije završena. Nanesite odgovarajuću dnevnu ili noćnu kremu koju koristite za redovnu negu kako bi se svi hranljivi sastojci zadržali u koži i duže vam dali mek i zaglađen izgled.

Maske nisu rezervisane samo za specijalne prilike, vaša koža će imati mnogo koristi ukoliko praktikujete upotrebu maski 1-2 puta nedeljno.

Koju masku ćete izabrati danas?

Poslednje pogledano

You have not viewed any product yet!