Početna

Blog

HIPERPIGMENTACIJE

HIPERPIGMENTACIJE

Hiperpigmentacija kože se manifestuju nastajanjem tamnih mrlja na koži, svetlosmeđe do crne boje, različitih veličina i oblika.

Postoji više razloga za nastanak fleka na koži:

 

Pigmentacijske mrlje, npr: staračke pege, uzrokovane su izlaganjem suncu, stoga se uglavnom javljaju na delovima tela koji su mu najčešće izloženi, poput lica, dlanova i ruku. To su uglavnom mali, tamni delovi kože koji postaju vidljiviji na jesen, kada letnji ten počne da bledi..

Melasma ili kloasma često nastaju zbog hormonskih promena, tokom trudnoće ili uzimanja kontracepcijskih pilula te uzrokuje pojavu tamnih, nepravilnih područja koja mogu zahvatiti velik deo lica ili ruku.

Postupalna hiperpigmentacija nastaje zarastanjem povreda ili rana na koži nakon čega ostaje plitka mrlja odnosno diskoloracija. Uglavnom se susreće kod pacijenata koji se leče od akni, ali je takođe mogu izazvati kozmetički zahvati.

Prekomerno izlaganje suncu glavni je uzrok hiperpigmentacije, s obzirom na to da sunčeva svetlost potiče proizvodnju melanina. Melanin deluje kao prirodna zaštita kože od sunca štiteći je od štetnih UV zračenja; zbog njega koža izložena suncu dobija preplanuli ten. Međutim, prekomerno izlaganje suncu može poremetiti ovaj proces i izazvati hiperpigmentaciju.

Ukoliko imate fleke, izlaganje suncu može pogoršati stanje i mrlje mogu postati još tamnije.

 

Pobrinite se da nakon uživanja u sunčanim danima, svoju kožu dubinski regenerišete, smanjite pojavu tamnih mrlja i oslobodite je od postojećih hiperpigmentacija.

 

Krema za izbeljivanje pega i fleka kombinuje dva inovativna kompleksa za izbeljivanje i efikasno ujednačavanje tena.

Sadrži SEPIWHITE MSHTM (lipoaminokiselinu) i ACTIWHITETM (ekstrakt graška) sa salicilnom kiselinom za efikasno ujednačavanje tena. Aktivni kompleksi regulišu prekomernu proizvodnju melanina, dok salicilna kiselina ima dejstvo blagog pilinga, čime se odstranjuje izumrli sloj ćelija kože. Osim aktivnih komponenti koje izbeljuju postojeće fleke, krema sadrži i UVA i UVB filtere koji sprečavaju nastanak novih fleka, kao i vitamin A sojino ulje, koji ubrzavaju obnavljanje ćelija epiderma, hidriraju i hrane kožu.

Za kompletnu negu kože sa pegama, flekama i hiperpigmentacijama ANTIPEG kremu koristiti u kombinaciji sa ANTIPEG tonikom za izbeljivanje pega i fleka i ANTIPEG serumom.

ANTIPEG tonik i serum sadrže aktivnu komponenta niacinamid koja stimuliše sintezu kolagena i elastina, onemogućava prenos melanozoma na površinu kože i time sprečava stvaranje novih tamnih fleka i hiperpigmentacija. Niacinamid pomaže u stvaranju proteina u kožu i sprečava njeno isušivanje, čineći kožu mlađom i čvršćom.

Tonik je dodatno obogaćen pantenolom koji pomaže obnovi epitela, poboljšava hidrataciju i sprečava transepidermalni gubitak vlage.

Serum sadrži i hijaluronsku kiselinu snažne biološke aktivnosti, koja ima sposobnost vezivanja vode, čime se održavaju optimalna vlažnost i elastičnost kože.

Ukoliko pigmentaciona fleka počne da menja veličinu, oblik, boju, ili svrbi ili krvari, neophodno je posetiti dermatologa.

Poslednje pogledano

You have not viewed any product yet!